вівторок, 20 квітня 2021 р.

Бібліотечний урок «Як створювалася книга»

 


23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права, свято запроваджене з 1996 р. та покликане наголосити на важливості книги, яка є головним засобом поширення знань, збереження інформації, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі.

До цієї дати у школі с. Боратин бібліотекарем Русланою Фурман був проведений бібліотечний урок «Як створювалася книга» з учнями 3-А класу та класним керівником Аллою Голянською.



Діти переглянули фільм «Історія створення книги», після чого бібліотекар розповіла про найдавніші книги та з чого вони створювалися, про першого книгодрукаря Івана Федорова та першу бібліотеку, засновану на території Київській Русі. Разом з учнями пригадали правила бережливого ставлення до книги.





А на закріплення знань відповіли на питання бібліотечної вікторини, пригадували та доповнювали прислів’я і приказки про книги, читали і відгадували телеграми від казкових героїв. Та найцікавішою була «Солодка вікторина», в якій потрібно було відгадати казкових героїв і за це отримати солодкий подарунок.



На завершення уроку діти розповіли про свої  улюблені книги та змогли записатися до бібліотеки та взяти книги, принесені бібліотекарем.

Із заключним словом виступила Алла Голянська.

Урок пройшов незвично й цікаво, діти жваво спілкувались та пообіцяли багато читати і стати активними читачами бібліотеки. 













Немає коментарів:

Дописати коментар