неділю, 18 квітня 2021 р.

«Екологія – тривоги та надії»

 

Людина - частина живої природи, ми живемо на мальовничій планеті – Земля. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім. Але який він тепер?

Небачено активна й здебільшого непродумана діяльність людини, супроводжувана знищенням природних ресурсів і забрудненням навколишнього середовища, призвела до того, що нині біосфера планети перебуває в критичному стані, коли до глобальної катастрофи залишилися лічені кроки.

День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України. Цього дня проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

22 квітня резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/63/278 проголошено Всесвітнім Днем Матері-Землі. В Україні свято Землі відзначається з 1992 року. У цей день люди пробуджуються, завдяки всіляким акціям і заходам, і по-новому дивляться на свої взаємини з Матінкою-Землею.

То ж до цих дат у бібліотеці с. Боратин з 11 по 18 квітня  проходив конкурс малюнків «Екологія – тривоги та надії». У конкурсі  взяли участь учні 3 – 10 класів. З допомогою малюнків, діти окреслили найважливіші на їхню думку екологічні проблеми:

- забруднення водойм і суходолу сміттям;

- вибух на Чорнобильській АЕС;

- вирубка лісів;

- викиди промислових шкідливих речовин в атмосферу;

- зміни клімату та глобальне потепління;

- зникнення водойм.

Діти  не лише є небайдужими до екологічної ситуації рідного села, своєї країни та планети в цілому та розуміють відповідальне ставлення до збереження природних ресурсів і навколишнього середовища!











Визначено переможців:

І місце – Андріана Патута, с. Мстишин

ІІ місце – Соломія Коханець, 8-А клас школи с. Боратин

ІІІ місце – Любомир Запорожець, 7-Б клас школи с. Боратин

ІІІ місце – Надія Бехнюк, 2-Б клас школи с. Боратин

Подяка учасникам: Марія Швода (6-Б кл.), Павліха Христина, Цибуковська Анастасія (9-А кл.), Патута Діана (9 кл.), Патута Андрій (5 кл.), Москалюк Олександра, Мазурок Анастасія (3-А кл.).

Переможці та всі учасники отримали призи від організаторів конкурсу. Бібліотека дякує усім за активну участь ,  саме такі справи допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.






 



Немає коментарів:

Дописати коментар