четвер, 1 квітня 2021 р.

«Макс Кідрук – письменник-мандрівник»

1 квітня день народження святкує  Макс Кідрук — український письменник, мандрівник і популяризатор науки. Автор бестселера 

«Де немає Бога», який увійшов до короткого списку премії «Книга року ВВС-2018», романів «Не озирайся і мовчи»«Зазирни у мої сни», «Жорстоке небо», «Твердиня» і дилогії «Бот». Твори перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами.

Бажаємо здоров'я, крутих ідей, здійсненя мандрівних задумів та підкорення нових літературних вершин. А в бібліотеці с. Боратин до дня народження автора підготовлена тематична поличка «Макс Кідрук – письменник-мандрівник», запрошуємо читачів до перегляду!



Макс Кідрук народився 1 квітня 1984 року у Рівному. У школі навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році вступив на механіко-енергетичний факультет у технічний університет в Рівному (спеціальність — «Теплоенергетика»). На другому курсі самостійно освоїв програмування. На третьому курсі почав працювати програмістом. Займався розробкою CAD-систем.

Подорожувати почав ще у 2007 році, коли приїхав на навчання до Стокгольму. Майбутній письменник спочатку мандрував Європою, але вже влітку класичність країн Старого світу набридла, і у 2008 він вирушив у тривалу подорож Мексикою. Це була перша велика мандрівка Макса за океан. Згодом він вирушає у ще одну подорож, цього разу до Південної Америки та острова Пасхи. Паралельно Кідрук починає займатися письменницькою діяльністю та збирати свої перші літературні нагороди: у 2009 році стає лауреатом конкурсу «Коронація слова», а також отримує диплом «Відкриття року» від книготоргової мережі «КС».

У 2010 році отримує ще одну нагороду — ІІ премію конкурсу «Книга року від журналу «Корреспондент». В період з 2008 по 2011 рік подорожував більш ніж 25 країнами.

У 2017 році Макс Кідрук презентував книгу "Не озирайся і мовчи", а у 2018 р. – «Де немає Бога».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар