пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Конкурс-гра "Відпочивай, грай, книги й журнали читай"




В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в бібліотеці с. Боратин відбулась конкурс-гра "Відпочивай, грай, книги й журнали читай".

Книга – це невичерпне джерело знань, наш найкращий друг і порадник. Вона навчає нас помічати прекрасне в нашому житті, спонукає мислити, творити, любити, мріяти, товаришувати. Не даремно  ж народ так багато прислів’їв та приказок склав про книгу. “Книга вчить як на світі жить”,”Книга для дітей, що волога для полів”, “Розум без книги, що птах без крил”. Наші предки дуже шанували книгу. Тому сьогоднішня конкурс-гра – це свято возвеличення друкованого слова.

Спочатку присутні переглянули відео «Незвичайні бібліотеки світу», після чого відповідали на запитання в різних турах: «Казковому», де потрібно було розгадати казкову вікторину, відгадати казку за уривком і за предметами, розгадати від якого казкового героя телеграма, «Про все на світі», «Світ тварин», «Читач ерудит», «Літературний», «Чарівний», розв’язували кросворд, з популярних журналів «Їжачок», «Яблунька», «В гостях у казки» та інших проходити лабіринти, шукали відмінності у малюнках, читали цікавинки.

На завершення тижня читання малювали своїх улюблених казкових героїв. В бібліотеці панувала атмосфера радісного спілкування з книгою, де кожен читач відчув себе бажаним гостем. А також грали лото, гру «Дабл», шашки та пили чай зі смаколиками.













Немає коментарів:

Дописати коментар