пʼятницю, 8 березня 2024 р.

Літературна вікторина «Дорогами великого Кобзаря»

 


Цьогоріч відзначається 210 річниця з Дня народження видатного українського митця Тараса Шевченка. Поет, прозаїк, драматург, художник, політичний  і громадський діяч, він був людиною універсальних обдарувань та інтересів і все своє життя та творчість присвячував українському народу.

В рамках Тижня Шевченкіади в бібліотеці с. Боратин пройшла літературна вікторина «Дорогами великого Кобзаря» з учнями 6-А  класу та класною керівницею Інною Вікторівною Гордовською.

Зі вступним словом виступила Інна Вікторівна. Далі учні поділилися на команди, вибрали капітана і відповідали на питання вікторини, підготовленої бібліотекарем Русланою Фурман. Під час вікторини діти повинні були відповісти на питання про життєвий і творчий шлях Шевченка, визначити назву твору за ключовими словами, з якого вірша рядки, до якого твору ілюстрація , дописати пропущені слова у віршах і виправити неправильно написані рядки, скласти з частин прислів’я про Кобзаря, розв’язати кросворд.

Також діти поміркували і розповіли, чому Тараса Шевченка називають Пророком і зачитали улюблені вірші напам’ять.  То ж переможцями стали всі, адже добре підготувалися і показали прекрасні результати.

Після вікторини діти ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Тарас Григорович Шевченко – великий народний поет і художник», послухали уривок з поеми «Кавказ» у сучасному виконанні та мали змогу записатися й вибрати книги для читання.

Дякую учням  6-А класу за участь у вікторині, що пригадали життя і творчість нашого Кобзаря. Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.




















Немає коментарів:

Дописати коментар