середа, 2 жовтня 2024 р.

Майстер-клас по виготовленню ангелочків-оберегів для ЗСУ (до Дня захисників і захисниць України)

 

1 жовтня в Україні відзначали День захисників та захисниць України. В цей день вшановують військових, які присвятили своє життя захисту країни та її суверенітету. У цю дату ми вшановуємо військових і кожного українця, хто нині потом, кров'ю відстоюють свободу, віддають життя за мир і спокій на рідній землі.

Тому до свята в бібліотеці с. Боратин відбувся майстер-клас з виготовлення ангелочків-оберегів для наших захисників. Ці ангелочки, зроблені з любов’ю, підтримають солдатів у важкі хвилини. Майстер-клас провела запрошена гостя Наталія Бугай – відома на Волині народна майстриня, поетеса, авторка віршів для дітей, пісень, але найбільш відома нам вона саме виготовленням ляльок-мотанок, яких у пані Наталії вже зібралася велика колекція. Присутні – учні 9-Б, 10, 11 класів Боратинського ліцею, жителі с. Боратин та Новостав.
Наталія Бугай розповіла трохи про себе, що народилась вона в с. Новостав, про свою творчість, послухали її вірш «Білим янголом називаю», який присвячений українським захисникам, розповіла, які має ляльки в колекції, це і ляльки-мотанки оберегові, ляльки-травниці, тематичні (лялька-мотанка в образі Лесі Українки, Мавки, Лукаша, русалочки, потерчаток), обрядові ляльки, створені до релігійних свят «Різдво Христове», «Коляда», «Великодня лялька» тощо.
Створюючи ангелів, поетеса розповіла, як вкладати у роботи любов і віру, що неодмінно зроблять з виробів обереги. Такі подарунки з дому дуже тішать українських військових. Солдати не розлучаються з ними.
Діти старанно працювали і виготовили багато ангелочків, а також написали листівки з привітаннями. Нехай повертаються живими і нехай їх оберігає Господь. Через ці ангели передаємо енергетику добра та прагнення миру і перемоги.
Вже на незабаром ангелів-оберегів доправлять на передову.











Немає коментарів:

Дописати коментар