середа, 22 травня 2024 р.

книжкова поличка «Майстер класичного детективу»

 


22 травня – 165 років від дня народження Артура Конана Дойла (1859 - 1930) – англійського письменника ірландського походження, відомого насамперед своїми детективними творами про Шерлока Холмса.

22 травня 1859 року в шотландському місті Единбург народився майбутній майстер детективів Артур Конан Дойл.

Сім років він навчався в єзуїтському закритому коледжі Стоніхерст.

У нього рано виявилися здібності до письменництва. Він часто збирав навколо себе натовпи студентів, які із задоволенням слухали його історії.

Ще студентом Артур опублікував кілька своїх оповідань. У 1885 році він вирішив зайнятися тільки літературною діяльністю. Він пише і публікує оповідання, а потім два романи, серед яких був й знаменитий «Етюд у багряних тонах» про детектива Шерлока Холмса.

До 1891 року Конан Дойл стає вже дуже відомим письменником. Видавці готові платити великі гонорари за публікацію нових оповідань про геніального детектива.

У 1899-1902 роках Артур бере участь в англо-бурській війні. За це він отримує титул лицаря. Дойл також воював під час Першої світової війни.

Крім знаменитого циклу про Шерлока Холмса, Конан Дойл написав кілька історичних романів, низку фантастичних, драматургічних, поетичних, філософських, публіцистичних та інших творів.

В бібліотеці оформлена книжкова поличка «Майстер класичного детективу», на якій представлено найвідоміші твори автора, запрошуємо всіх охочих до перегляду!





Немає коментарів:

Дописати коментар