середа, 8 травня 2024 р.

Урочисте покладання квітів до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

 


8 травня  у селі Боратин поблизу пам’ятника загиблим односельчанам відбулося урочисте покладання квітів до  Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років за участю працівників культури, школи, сільської ради та жителів громади.

Голова Боратинської територіальної громади Сергій Яручик  у своєму виступі розповів про значний внесок українців у боротьбі з  нацизмом, висловив повагу і пошану до ветеранів, які здобували перемогу в боротьбі з нацизмом, пригадав села громади, які були спалені нацистами у ті страшні роки. Подякував  усім, хто боронить Україну зараз.




Учні та директор Боратинського ліцею Світлана Торбик  поклали квіти до пам’ятника загиблим односельчанам.

Також відбулося покладання квітів біля пам’ятника Героям УПА.










Вшанували пам’ять хвилиною  мовчання тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, Героїв Небесної Сотні, воїнів в нинішній війні у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави.

У бібліотеці діє перегляд літератури «Мужність і відвага крізь покоління», де представлені історичні, художні прозові й поетичні твори про війну, спогади безпосередніх учасників бойових дій. Ви прочитаєте про концентраційні табори, сотні тюрем та гетто, що були створені на території України; спалені окупантами українські села; вивезення на примусові роботи до Німеччини українських громадян тощо.

Потрібно берегти пам’ять людей про трагічні та героїчні події Другої світової війни, адже вона розкриває цінність людяності, свідомості та хоробрості, пам’ятати про страшну ціну, яку заплатило людство заради Перемоги над нацизмом.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар