понеділок, 15 квітня 2024 р.

Зустріч з Ольгою та Матвієм Сергійчук «Правила компостування» (до Дня екологічних знань в Україні)

 



15 квітня традиційно в Україні відзначається  День екологічних знань, до цієї дати в бібліотеці с. Боратин відбулася зустріч з реалізаторкою  проєкту «Екогромада: шлях змін», активісткою, лідеркою екокоманди села Мстишин Ольгою Сергійчук та її  сином Матвієм.

На зустріч завітали учні 5-Б класу Боратинського ліцею з класною керівницею Надією Садовською.

Бібліотекар коротко розповіла про мету свята -  поширення екологічних знань планетою.

Для розминки діти пограли гру «Восьминіг», після чого Ольга та Матвій розповіли про те, як почали займатися компостуванням, про свою діяльність при Мстишинській гімназії, де є компостер, створені високі грядки, щороку садяться різні рослини.

Переглянули відео з ютуб каналу Матвія «Як зробити компостер», «Як завантажувати компостер» та інші,  розповіли, що можна класти у нього, а що ні, про те, для яких рослин найкраще застосовувати компост.

Учні дізналися, як прискорити природний процес розщеплення з додаванням бактерій і черв’яків.

Грали в гру «Чи корисний цій тварині компост», виконали завдання на карточках «Що кладемо у компост, а що ні», читали вірші і загадки Наталії Гуркіної, ініціаторки проєкту компостування.







На завершення переглянули відео «Як садити помідори з додаванням біогумусу», розповідали про себе, про те, хто вже має компостер вдома. Вчителька Надія Садовська розповіла про поїздку класу на сміттєпереробний завод і враження від поїздки.

Від організаторів діти отримали інформаційні буклети і солодкі подарунки за активну участь.

Дякуємо пані Ользі і Матвію за цікаву і змістовну розповідь, ці знання допоможуть покращити наші врожаї та екологію в селі.









Немає коментарів:

Дописати коментар