неділю, 16 травня 2021 р.

Літературні читання "Літописець долі народної"

 


Нещодавно у шкільній бібліотеці с. Боратин відбулися літературні читання «Літописець долі народної» до 150-річчя від дня народження Василя Семеновича Стефаника – видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя.




Читали уривки з творів Стефаника «Камінний хрест», «Дурні баби», «Вовчиця», «Кленові листки», «Шкода» та інші. Подяка Анастасії Шимі, Марії Величко, Анні Левчук, Вікторії Стельмащук та всім учням 7-Б класу. Читання продовжились на вулиці та в сільській бібліотеці, де бібліотекар ознайомила з книгами про письменника, особливо виділивши есе-біографію В. Стефаника «Кров на чорній ріллі», автора Р. Горака.




Стефаник написав не так уже й багато – його художні твори вміщаються в одному томику. І все ж ім’я письменника стоїть поряд з іменами найвидатніших новелістів світу. Стефаникові новели вражають своєю виключною правдивістю, справжньою оригінальністю і художньою досконалістю.




Немає коментарів:

Дописати коментар