четвер, 11 березня 2021 р.

Турнір шевченкознавців «Єднаймо душі словом Кобзаря»

 

До 207-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 160-ї річниці від дня його смерті в школі с. Боратин був проведений Турнір шевченкознавців «Єднаймо душі словом Кобзаря» з учнями 7-А класу та класним керівником Оксаною Казимірчук.

Переглянувши відео «Життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка», учні поділилися на дві команди «Заповіт» і «Нащадки Кобзаря», до складу яких увійшли: Ольга Орешко, Дмитро Ткачук, Назар Веснянка, Тетяна Понурок, Софія Янюк, Анна Ткачук, Тарас Деркач, Вікторія Шимчук, Дарина Тимощук, Катерина Рудь, Олександр Рачук, Дмитро Жовтовський.





В складі журі: Назар Синюк, Дарина Пушка, вчитель Оксана Казимірчук.

Бібліотекар ознайомила дітей з найвідомішими картинами Т. Шевченка та важливими фактами з біографії.



Турнір включав 7 турів, діти активно відповідали на запитання бібліотекаря, виконували завдання на карточках, розгадували ребуси та кросворд по творчості Кобзаря. Після кожного туру слухали пісні на вірші Шевченка: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Тече вода в синє море», «За байраком байрак», «Вітре буйний», «Заповіт».











Після всіх турів відбулась «Битва капітанів». Кожен з учасників продекламував свій улюблений вірш Кобзаря, а дехто і кілька віршів.

Дмитро Дуткін приніс свій власний «Кобзар» і зачитав улюблений вірш зі збірки. 




Турнір шевченкознавців продемонстрував високі знання учнів, кмітливість та залишив неймовірні враження, перемогла дружба.

З заключним словом виступило журі та класний керівник – Оксана Казимірчук. Важко переоцінити значення творчості Тараса Шевченка для української літератури. Поет глибоко розкрив духовне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України.







Немає коментарів:

Дописати коментар