неділю, 21 березня 2021 р.

21 березня – Всесвітній день поезії

 

 Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року. Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись у березні 2003 року до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив:

"Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку."

Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери.

У житті все починається з чогось : річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

З нагоди Всесвітнього дня поезії в бібліотеці с. Боратин створена тематична полиця «Поезія єднає серця». Представлена література знайомить відвідувачів  з  поетичними збірками українських та зарубіжних поетів.



Немає коментарів:

Дописати коментар