четвер, 25 лютого 2021 р.

«Вітрила Лесиної долі»

 

25 лютого минає 150 років від дня  народження Лесі Українки. Людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, чиє ім'я овіяне особливою всенародною любов'ю. Велика письменниця України, перекладачка, громадська і культурна діячка,  жінка з трагічною долею, вона ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби.

У школі с. Боратин  відбувся літературний вечір «Вітрила Лесиної долі», який організували та провели бібліотекар Руслана Фурман, шкільний бібліотекар Світлана Бірюк та класний керівник 7-А класу Оксана Казимірчук  для учнів цього класу.

Зі вступним словом виступила бібліотекар.




Ведучі: Тетяна Понурок та Тарас Деркач ознайомили присутніх з основними віхами життєвого та творчого шляху поетеси.


 Протягом вечора декламувались поезії  «Надія»,  «Конвалія», «Літо краснеє минуло», «Без надії сподіваюсь», «До тебе, Україно, наша бездольная мати...», «Вечірня година» та інші, які читали учні: Дмитро Жовтовський, Назар Веснянка, Вікторія Шимчук, Софія Янюк, Дарина Тимощук, Анна Ткачук, Катерина Рудь, Богдан Фищук, Анісія Власюк, Дарина Пушка, Олександр Рачук, Назар Синюк, Іванна Гордіюк.





Емоційна розповідь ведучих була доповнена переглядом  відеофільму «Дитячі роки Лесі Українки», уривком драми-феєрії «Лісова пісня», піснями на слова поетеси «Давня весна», «Вечірня година», «Як дитиною бувало», української народної пісні «Ой не світи місяченьку».



З заключним словом виступила Оксана Казимірчук, окресливши значення творчості Лесі Українки, яка з’явилась на рубежі двох епох і стала однією з вершин української літератури.


Літературний вклад Лесі Українки важко переоцінити, а її рядки не втрачають актуальності і по цей день.




Немає коментарів:

Дописати коментар