неділю, 21 лютого 2021 р.

«Співоча душа України»

 

21 лютого в бібліотеці с. Боратин відбулася конкурс-вікторина «Співоча душа України», яка присвячена до 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, перекладачки, громадської і культурної діячки Лесі Українки. Участь у вікторині взяли учні 1 – 9 класів.



Спочатку присутні переглянули відео «Життєвий та творчий шлях Лесі Українки», казку «Біда навчить», поезію «Давня весна». Після чого відповідали на запитання вікторини, за які отримували від 1 до 5 балів, пригадали зміст та головних героїв з казки «Біда навчить», поеми «Давня весна».







Учні декламували та читали свої улюблені вірші поетеси, розв’язували кросворд по творчості Лесі Українки та інші завдання на кмітливість. Висловили власні думки про внесок Лесі Українки в розвиток української літератури.

Після підбиття підсумків та балів визначили переможців:

І місце – Томащук Дарина, учениця 7-А класу школи с. Боратин

ІІ місце – Томащук Яна – учениця 1-Б класу школи с. Боратин

ІІІ місце – Патута Андрій, учень 5 класу школи с. Мстишин






Переможці та всі учасники вікторини отримали грамоти і подарунки від бібліотеки.

Присутні переконались, що творчість Лесі Українки багатогранна, замислились, що поетеса стала видатним новатором та внесла нові ідеї і теми в українську літературу, що спонукає читати й перечитувати її геніальні твори.


 

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки пропонує виставка – портрет «Душею щира українка».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар