вівторок, 22 листопада 2016 р.

Година-реквієм «Події, що змінили нас»

 День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).  Це був рік важких втрат, болю і випробувань, подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців.
До цієї дати в бібліотеці відбулася година-реквієм «Події, що змінили нас», який організували бібліотекар спільно з класними керівниками 10-го та 11-го класів Оксаною Казимірчук та Наталією Черняк для учнів цих класів. На заході також був присутній вчитель математики Володимир Розумець.


 Ведучі: Олександр Бабінчук і  Світлана Внучук  розповіли присутнім про доленосні події в Україні від 21 листопада 2013 року, коли студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності, а далі – покалічені людські тіла та серця, Майдан залитий кров’ю, барикади,  про мужність, гідність і патріотизм нашого народу.





Вірш Лукії Василевської про Майдан зачитала Оксана Казимірчук. Також вірші про Небесну Сотню та Революцію Гідності читали учні: Роман Довгополюк, Михайло Нестерук, Максим Собко, Владислав Шустер, Діана Шима, «Шевченкові звітують українці» С. Кордунової зачитала Ангеліна Єпік.


Бібліотекар розповіла про наших односельців Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО,  які постали за світле майбутнє нашої держави.


 Наталія Черняк у виступі пояснила поняття « гідність» та «свобода», розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави.


Присутні переглянули фільм «Протистояння на Майдані» та під відеокліп «Пливе кача по Тисині» вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.


Із заключним словом виступив Володимир Розумець. Учасники заходу ознайомились з переглядом літератури «На варті наших душ – Небесна Сотня», де представлено книги, журнали, статті з газет, присвячені цим подіям.





Немає коментарів:

Дописати коментар