неділю, 28 лютого 2016 р.

"Нехай мої струни лунають"

«... Не стерлась райдужна сторінка.
Не вмерла пісня лісова,
Безсмертна Леся Українка
Була і є навік жива.»
                                      О. Журлива


25 лютого  вся Україна відзначала 145- річчя  від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-​Квітки) – видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки. До цієї дати в Боратинській школі був проведений літературний вечір «Нехай мої струни лунають», який організували  сільський бібліотекар Руслана Фурман та вчитель української мови і літератури Наталія Черняк . Учасниками заходу були учні 7 – 9 класів, глядачами – учні 8 – 10 класів, присутні вчителі, а також заступник директора школи Зоя Ляшук.




Зі вступним словом виступила Наталія Черняк.
    Ведучі: учні 9 класу Сергій Парфенюк і Тетяна Круш розповіли про життєвий та творчий шлях поетеси. Прозвучали вірші та уривки з поем Лесі Українки, які декламували учні: Андрій Жовтовський, Влад Шустер, Ольга Демчина, Анастасія Дорощук, Василина Швода, Марія Цика, Ангеліна Єпік, Діана Новак, Антоніна Черняк, Наталія Мирончук, Вікторія Шустер, Дмитро Давидчук, Анна Кулаковська, Богдана Бабінчук, Ніна Величко, Вадим Сех, Дарина Бубнюк.





Яскраво доповнила вечір сценка «Розмова з Лесею» у виконанні Наталії Киричук, вчителя школи с. Рованці, та Вікторії Кузьми, вчителя школи с. Боратин.






Також до уваги присутніх було продемонстровано документальні фільми про життя Лесі Українки та родину Косачів, уривок з фільму «Лісова пісня».
Як доповнення до вечору, бібліотекар представила перегляд літератури про життя та творчість письменниці. Наприкінці заходу бібліотекар провела вікторину «Многоголосся її таланту».



     Із заключним словом виступила Зоя Ляшук, зазначивши , що Леся Українка прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси. 



Немає коментарів:

Дописати коментар