пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Нові книги у бібліотеці!


Шановні  читачі!

Пропоную до Вашої уваги нові надходження книг, серед яких новинки української та світової літератури. Приходьте, читайте, насолоджуйтесь прочитаним, адже читання книжок – справа цікава та корисна!

1. Волков О. Мертві квіти: роман/ Олексій Волков. – Київ: Нора-Друк, 2013. – 320 с. – (Морок) .
Герою роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – матова ситуація, з якої вже не вийти…

2.Еко У. Номер нуль: роман: пер. з італ. / Умберто Еко. – Харків: Фоліо, 2015. – 119 с. – (Карта світу).
 У січні 2015 року побачив світ новий роман Умберто Еко ”Номер нуль” (“Numero Zero”). Вікіпедія визначає його жанр як нуар. На відміну від попередніх творів письменника, події в ньому відбуваються у недалеку епоху — у Мілані 90-х років ХХ століття. Головний герой — редактор газети, створеної, щоб друкувати наклепницькі статті про бізнесменів і псувати їм репутацію. Однак, окрім теми продажної журналістики, Еко згадує і недавні політичні події в Італії — замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі “Пропаганда № 2”, операцію “Гладіо”, проведену НАТО, і невдалий державний переворот…

3. Кокотюха А. Адвокат із Личаківської: роман / Андрій Кокотюха. – Харків: Фоліо, 2015. – 283 с.: іл. – (Ретророман).
Книга переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху — зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович

4. Кокотюха А. Привид із Валової: роман / Андрій Кокотюха. – Харків: Фоліо, 2015. – 285 с.: іл. – (Ретророман).
«Привид з Валової» - друга книжка серії «Ретророман». Події відбуваються у Львові, на дворі 1909 рік. Страшна та дивна смерть сталася у місті в будинку де за повір’ями блукає привид Чорної пані та збирає всі душі, що їй трапляться. В цій книзі можна знайти не тільки захоплюючий сюжет, а й історію однієї з культурних столиць нашої України.

5. Кононенко Є. Кат: [новели] / Євгенія Кононенко. – Львів: Вид-во Анетти Антоненко, 2014. – 124 с. – (Колекція проЧИТАЙ).
У новій книзі Євгенії Кононенко об’єднано новели й мініатюри, так чи інак дотичні до теми творчості й книжок. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, як зачинаються, народжуються і живуть власним життям тексти. Як до цього ставляться ті, хто поряд, і ті, хто далеко. Чи справді літературний текст може вбити? І чи може він урятувати? І чи може спасти?

6. Рутківський В. Джури і підводний човен: історична трилогія для дітей. Кн. 3 / Володимир Рутківський; худож. М. Паленко. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 336 с.: іл.
«Джури і підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури». У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова.
На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки… На те вони й небезпеки, аби їх долати.

7. Сучасна українська проза: антологія / упоряд. О.О. Петруша. – Київ: Книга, 2015. – 320 с. – Текст укр., рос.
Антологія творів українських літераторів – це жива і безпосередня розмова авторів з читачами про найнеобхідніше, хвилююче, що відбувається зараз, тут і з нами, де співрозмовники – сучасники, друзі, громадяни нової, молодої України.
8. Ульяненко О. Серафима: роман / Олесь Ульяненко. – Харків: Фоліо, 2013. – 217 с.
В основі сюжету роману «Серафима»  – відверта історія життя дівчини-вбивці, красуні, яка кращого застосування для своєї вроди, ніж піти по руках бандитів та міліціонерів, не знайшла, а потім, відчувши себе ображеною, почала розправлятися з усіма, хто зустрівся на її шляху. Як і в інших своїх романах, письменник у «Серафимі» стверджував: «Намагаюсь показати темні сторони суспільства, щоб довести людям, що так жити не слід».

9. Чемерис В. Л. Ярославна: роман-есе / Валентин Чемерис. – Харків: Фоліо, 2015. – 508 с. – (Історія України в романах).
 Ярославна – одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й дружина князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев’ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» – це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками. Саме тому роман Валентина Чемериса переповнений динамічними і бурхливими пригодами, пов’язаними з походом князя Ігоря. Автор скористався жанром роману-есе, що дозволяє позбутися традиційних обмежень і рамок, і виклав своє бачення тих далеких подій.

10. Шаповалов С. Лісовий урок: вірші, загадки: для дошк. та мол. шк. віку/ Станіслав Шаповалов; худож. К. Іванова. – Київ: АВІАЗ, 2015. – 32 с.: іл.
«Лісовий урок» – це цікаві вірші і загадки про дітей і про тварин. Вони вчать добру, працьовитості, виховують почуття любові та поваги. А казкові сюжети, доповнені  яскравими ілюстраціями, відкривають двері в світ рідної природи.


Немає коментарів:

Дописати коментар