четвер, 14 травня 2015 р.

Свято матері «Вона – любов, вона – печаль і втіха...”

Матір – продовжувачку роду, шанували в усі часи. У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері, яке народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс. Вперше в Україні, в Галичині, це свято відзначалося в 1929 році. Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року Свято матері повернулося в Україну і святкується у другу неділю травня.


12 травня у Загальноосвітній школі села Боратин відбулося свято матері «Вона – любов, вона – печаль і втіха...”, яку організували спільно сільський бібліотекар Руслана Фурман, класні керівники 9-х класів Ольга Васильчук та Оксана Казимірчук, класний керівник 10-го класу Наталія Ярополець та 11-го класу Людмила Павліха. На святі виступили учні 9 – 10 класів, були запрошені батьки, дідусі та бабусі, присутня заступник директора школи Зоя Ляшук. 


Ведучі: Ольга Васильчук та Оксана Казимірчук ознайомили присутніх з історією виникнення свята матері , дівчата виконали танцювально-пісенну композицію «Отча сторона», прозвучала «Пісня про рушник», також переглянули підготовані бібліотекарем відео кліпи і презентації Ніни Матвієнко «Пісня про матір», Наталії Май «Мамина сорочка», «Лебеді материнства», «Мамина молитва», «Покличе Мати-Україна» та інші. Читали вірші й привітання матусям Богдана Пігула, Вікторія Гонтар, Олександр Бабінчук, Валентин Боблях, Іванна Казмірук, Наталія Лановенко, Ірина Мерчук, Андрій Карп’юк, Павло Тихнюк, Юлія Вішнер, Богдан Нагірний. Соломія Шалапай, Тетяна Шима, Марія Гордовська.



     Із заключним словом виступили Наталія Ярополець та Людмила Павліха. На завершення заходу учні виконали пісні «Киньмо квіти», «Процвітай» і «Многая літа». У своєму виступі Зоя Василівна Ляшук подякувала усім організаторам свята, побажала терпіння і мудрості, миру, міцного здоров’я, родинної злагоди і достатку, радості від дітей та онуків.



 


Немає коментарів:

Дописати коментар