вівторок, 12 травня 2015 р.

"Роки війни - століття пам'яті"

«Низький Вам уклін, Ветерани-герої,
За сльози, що Вами утерті,
За те, що Ви нас закривали собою
І світ рятували від смерті…
»

Н. Ганжела

Дорогою ціною заплатив український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 років. Вже минуло 70 років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз.
9 травня у селі Боратин поблизу пам’ятника загиблим односельчанам, до підніжжя якого лягли квіти, відбувся урочистий мітинг  до 70-ї річниці завершення Другої світової війни у Європі та Дня пам’яті та примирення , де були присутні учасники бойових дій, вдови та інваліди війни, односельчани.




Зі словами вітань звернулися сільський голова Сергій Яручик, голова Ради ветеранів Лариса  Ткаченко, начальник відділу культури РДА Валентина Зінчук.
На мітингу виступили хор с. Новостав «Пісенне перевесло» та духовий оркестр. Після панахиди за полеглими на фронтах війни вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 



    В бібліотеці до цієї дати проведено історичну годину «Збережемо пам’ять про подвиги» та перегляд літератури «Роки війни – століття пам’яті».

Немає коментарів:

Дописати коментар