вівторок, 26 квітня 2016 р.

«На Чорнобиль журавлі летіли»

Пробуджується від сну природа, розплющує очі земля, усе оживає, зеленіє, розквітає. П’янкі пахощі розносять абрикоси і вишні, милує око ніжно-рожевий цвіт яблуні.
ВеснаЧорнобиль…
У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли всі спали безтурботним сном, о першій годині 23 хвилини над IV реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велетенське полум’я. Це була найстрашніша катастрофа ХХ-го століття . Вона стала чорною плямою на нашій блакитній планеті.
30 років пройшло з тих пір, 30 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.
До цієї дати в бібліотеці-філії с. Боратин пройшла  екологічна мандрівка
«На Чорнобиль журавлі летіли»


Бібліотекар розповіла присутнім про причини та наслідки вибуху 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС, про Зону відчуження — територію, з якої здійснено евакуацію населення в 1986 p. Вірші читали: Дмитро Мазарчук, Богдана Бабінчук, Вікторія Вальчук , зачитав монолог-спогад «Забудьте Чорнобиль!» Олег Крищук, ривок з роману В.Яворівського "Марія з полином у кінці століття" зачитала Тетяна Швода. 





Також присутні переглянули документальний фільм «Чорнобиль: як це було...».




Біль за трагічну долю понівеченої землі не вщухає. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар