середу, 20 квітня 2016 р.

«Книга – міст у світ знань»

«Книги — морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить, 
Дивнії перли виносить»
                                             І.Я. Франко

23 квітня 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі.


 До цього свята 20 квітня в школі с. Боратин пройшов бібліотечний урок «Книга – міст у світ знань» з унями  5 класу, який організували сільський бібліотекар Руслана Фурман спільно з класним керівником та шкільним бібліотекарем Аллою Пігулою. Бібліотекарі ознайомили учнів з історією створення книги від стародавніх часів, коли ще писали на стінах печер, а перші абетки писали на глиняних табличках, про появу сувоїв з папірусу та книжок з тонкої козячої або телячої шкіри (пергаменту).





Учні дізналися, як наші предки у часи Київської Русі писали на Бересті, коли виник справжній папір, коли винайшли перший друкарський верстат та про початок книгодрукування в Україні. Діти із задоволенням переглянули презентацію про історію книги.
А на закріплення знань відповіли на питання вікторин, за що отримали солодкі подарунки, розгадували кросворд, читали вірші про книги та прислів’я і приказки.
Урок пройшов весело й цікаво, діти жваво спілкувались, розповідали про свої улюблені книги з дитинства та пообіцяли багато читати і стати активними читачами бібліотек. 




Немає коментарів:

Дописати коментар