середу, 11 травня 2016 р.

«Нащадки пам’ять бережуть»

«І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни...»
                            В. Симоненко

В Україні 8 травня відзначався День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років. 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.


 9 травня у селі Боратин поблизу пам’ятника загиблим односельчанам відбувся урочистий мітинг до цих дат.



У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через полум’я битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина.  Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати. У кожного на грудях –  яскравий мак кольору крові, що була пролита в боях за Вітчизну.
Голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик відкрив урочистий мітинг.



Героями дійства стали не тільки ветерани війни, учасники бойових дій, вдови: Гнат Вайдюк, Ніна Авдіюк, Таїсія Шваюк, Степан Помінкевич та інші. Нарівні з ними вшановувалися й воїни Афганістану, а також герої АТО: Юрій Кузьма, Дмитро Кузьма, Анатолій Кузьма, Сергій Бега, Констянтин Анікін, Іван Фалат та інші. Священики церков Боратинської сільської ради відслужили молебень за загиблими воїнами.


На мітингу виступили духовий оркестр учнів Боратинської школи під керівництвом Лук'янчука Віктора  та хор с. Новостав «Пісенне перевесло».
На завершення вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Шануйте безсмертну славу старших поколінь...
Пам’ятайте війну!



Немає коментарів:

Дописати коментар