середу, 21 лютого 2024 р.

Конкурс-вікторина «Подорож океаном рідної мови» (до Міжнародного дня рідної мови)

 

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови, який запроваджено ЮНЕСКО з метою збереження мов всіх народів планети та шанобливого ставлення до них. Уперше його відзначили у 2000 році й відтоді щорічно святкують. Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної  землі, а й право на існування та визнання української мови.

В Боратинському ліцеї проведено конкурс-вікторину «Подорож  океаном рідної мови» бібліотекарем Русланою Фурман для учнів 2-А класу з класним керівником Аллою Голянською.

Діти переглянули презентацію «Цікаві факти про українську мову», підготовлену бібліотекарем. Конкурс-вікторина складалася з кількох турів,  відповідали на питання про українські народні казки, загадки, на цікаві запитання з української мови, про державні символи та письменників України, виконали завдання на карточках: поставити апостроф, з’єднати прислів’я, зі слів утворити речення, утворити прикметники, упізнати казку за словами.

Діти проявили себе як гарні знавці української мови.

На закінчення послухали пісню «Мова єдина», також бібліотекар ознайомила з новими дитячими книгами і всі бажаючі могли вибрати собі вподобану книгу.

Із заключним словом виступила Алла Голянська.

Тож плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків. Шануймо ж мову наших предків, мову Шевченка і Франка. Нехай вона стане мовою наших дітей і онуків, мовою наших нащадків, щоб не зникла Україна. 













Немає коментарів:

Дописати коментар