понеділок, 22 січня 2024 р.

Гра вікторина «Діти єднають Україну» (до Дня Соборності України)

 

22 січня 2024 року в Україні відзначають  День Соборності, або ж 105-річницю підписання Акта злуки між УНР і ЗУНР.

22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких проголосили Універсал Директорії Української Народної Республіки про злуку із Західноукраїнською Народною Республікою. Зокрема, відзначалося: “Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”.

Основою для державної єдності є знання історії і розуміння необхідності захищати свою Батьківщину, повага до української культури і народних традицій. То ж у бібліотеці с. Боратин відбулася гра-вікторина «Діти єднають Україну» .

Бібліотекар зачитувала запитання про державні символи ,  важливі факти і події з нашої історії, про постаті і природу  України, про українські народні пісні, та продовжили прислів'я і приказки.






Діти легко відповіли на всі питання і на завершення розгадали кросворд.

День Соборності України – одне з найважливіших державних свят, якие символізує єдність земель України, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

В бібліотеці до свята також оформлена книжкова виставка «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг».

Немає коментарів:

Дописати коментар