пʼятницю, 1 грудня 2023 р.

Урок-застереження «Молодь проти СНІДу»

1 грудня у всьому світі  відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему, це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу.

В бібліотеці до цієї дати відбувся урок-застереження «Молодь проти СНІДу» для учнів 10 класу Боратинського ліцею, проведений бібліотекарем Русланою Фурман і класним керівником Наталією Черняк.


Бібліотекар у вступному слові розповіла історію відкриття захворювання ВІЛ/СНІД, про символ  – Червону стрічку, як символ надії на майбутнє без СНІДу.



Присутні переглянули відеофільми «Правда про СНІД» та презентацію «Відомі люди, які захворіли на СНІД». Учні Анна Рудковська, Тарас Деркач, Анна Ткачук, Ірина Бардабуш, Дарина Бурик, Назар Синюк, Анастасія Лісовець зачитували повідомлення про групи ризику, типи вірусу, які основні шляхи зараження ВІЛ і як він не передається, а також зачитали вірш від імені хворого на СНІД.

Наталія Черняк розповіла про профілактику захворювання та підтримувальну терапію. Акцентуючи увагу на здоровий спосіб життя, розповіла про шкоду від куріння електронних сигарет. Переглянули відео «Шкідливість електронних сигарет та вейпінгу».

На завершення учні отримали інформаційні буклети. Кожен повинен сам до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе ця страшна епідемічна хвороба.

Разом зробили висновок, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу. 













 

Немає коментарів:

Дописати коментар