пʼятницю, 24 листопада 2023 р.

Година-реквієм «Гірка правда історії» (до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років)

 


Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932 - 1933 років. У ХХ столітті Україна потерпала від штучних голодоморів, які організувала радянська влада з метою знищити український народ. Найбільша кількість жертв голодомору припадає на болісні і трагічні 1932-1933 роки. До цієї дати в школі с. Боратин проведено годину-реквієм «Гірка правда історії»



 бібліотекарем спільно з вчителем 8-Б кл. Аліною Лежненко та 10 кл. Наталією Черняк для учнів цих класів.

Зі вступним словом виступила бібліотекар Руслана Фурман. Переглянули фільм «Великий злам» та фільм, присвячений 90-річниці Голодомору 1932-1933.



Вірші читали: Олександр Шимчук, Юлія Рихлюк, Андрій Супрун, Валерія Саква, Анна Рутковська, Анастасія Лісовець, Оксана Кунчик.

Бібліотекар ознайомила з книгами про Голодомор з перегляду літератури. Черняк Наталія розповіла про краєзнавця та історика Григорія Гуртового та Торчинський історичний музей. Із книги «Голгофа Голоду» Гуртового зачитали спогади свідків цієї трагедії.







Учні дізналися інші маловідомі факти про ці сторінки історії.

Запалили свічку і вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув  у1932-1933 роках.

Ось уже 90 років щемить, тужить зранене серце. Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. Нехай наша пам'ять про  Голодомор 1932-1933 років буде нагадуванням про важливість миру, гідності та відповідального ставлення до інших людей.








Немає коментарів:

Дописати коментар