суботу, 14 жовтня 2017 р.

"З Україною в серці"

14 жовтня, згідно з указом Президента України, відзначається День Захисника України. Державне свято вважається досить новим, але зберігає в собі історію багатьох століть. З 1999 в Україні цього дня  відзначається День українського козацтва. Саме в цей день було створено Українську повстанську армію. А ще 14 жовтня – велике православне свято – Покрова Пресвятої Богородиці.

В клубі с. Новостав до Дня Захисника України відбувся святковий захід "З Україною в серці", щоб висловити і віддати данину поваги учасникам АТО, воїнам-інтернаціоналістам, учасникам УПА та всім, хто впродовж віків відстоювали  незалежність українського народу.


Відкрив захід сільський голова Сергій Яручик, привітавши усіх зі святом, нагадав, що на Сході нашої держави досі продовжуються бойові дії і наші воїни захищають Україну від ворога.  Хвилиною мовчання присутні вшанували Котельчука Михайла, жителя с. Новостав, який віддав своє життя на Сході України, та Хом'яка Віктора, жителя с. Голищів, Героя Небесної Сотні, і усіх, хто загинув за незалежність України. Побажав, щоб наш синьо-жовтий прапор майорів над Україною та дарував нам тільки мир і спокій.

     Зі словом виступив депутат Волинської облради Юрій Цейко, згадавши про зародження нашої держави від часів Київської Русі та до сучасності, подякував усім захисникам України, які зараз у зоні АТО, побажав достатку, щастя та мирного неба.

Настоятель храму с. Боратин отець Іван проголосив молитву за Україну та розповів коротко про велике свято – Покрову Пресвятої Богородиці.




Розпочала святковий концерт чарівна ведуча – вчитель школи с. Боратин Наталія Черняк.


 На заході прозвучали пісні від народного аматорського хору «Пісенне перевесло» (керівник С. Шуляк), 



духовий оркестр зустрічав усіх гостей (керівник В. Лук'янчук), танцювальний колектив "Шлеш-Денс"  порадував присутніх чудовими хореографічними номерами  (керівник І. Шуляк), 




гурт "Перепілонька", які добре уміють розвеселити публіку (керівник О. Васильчук), учні боратинської школи – солістка Діана Гаврилок, Дмитро Безносюк, 



прем'єру пісні виконав настоятель церкви с. Боратин отець Іван. Вірш «Чекають синів своїх мами»  зачитала Анна Сюйва




Із заключним словом виступив сільський голова, подякувавши усім організаторам та артистам. А тоді усі запрошені воїни зробили спільне фото на згадку.
Море емоцій та вражень залишив по собі святковий захід.





Немає коментарів:

Дописати коментар