вівторок, 17 жовтня 2017 р.

«Захисник України – гордість моєї країни»

З 2015 року у нас  з'явилося свято – День захисника України. Вперше про таке свято заговорив президент України Петро Порошенко, під час промови на День незалежності України в 2014 році. 14 жовтня 2014 року був підписаний указ, який проголошував установу  цього свята. День захисника України служить для підняття духу народу, поглиблення  патріотизму та любові до своєї Батьківщини,  присвячений людям, які служать у Збройних силах України, а також інших підрозділах, спрямованих на захист нашої країни.
У бібліотеці с. Боратин відбулася патріотична година «Захисник України – гордість моєї країни», яку організували бібліотекар спільно з класним керівником 11 класу Наталією Черняк, участь брали учні 9 та 11 класів.

Зі вступним словом виступила бібліотекар.


Ведучі на заході: Максим Собко та Анна Кулаковська. Історичну довідку про дружинників часів Київської Русі розповіла Дарина Максимюк, про мужність козаків зачитав Вадим Приходько, про опришків та Січових Стрільців розповіли Сергій Парфенюк та Ангеліна Єпік, про діяльність вояків УПА  – Владислав Шустер. 












Про подвиги сучасних захисників України, Революцію Гідності, криваві бої, які точаться на Сході України, діяльність волонтерів доповіли ведучі. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять наших земляків Михайла Котельчука – старшого солдата з с. Новостав та Віктора Хом'яка, жителя с. Голишів, учасника подій на столичному Майдані та усіх, хто загинув, захищаючи Україну.
Вірші читали: «Моя ти рідна Україно» Дарина Камінська, «Свята Покрово України» Наталія Мирончук, «Під шум нармат» Марія Цика,  «У рідному краї» Дарина Максимюк.


 

Присутні також переглянули відео кліпи: уривок із фільму «Вогнем та мечем», «Ой у лузі червона калина» (пісню Січових Стрільців), пісню вояків УПА «Лента за лентою», «Майдан. Революція Гідності».
Із заключним словом виступила Наталія Черняк, підвівши підсумок всього сказаного. Протягом віків наші патріоти захищали Україну від вторгнення чужинців, не шкодуючи власного життя, боролися за її єдність та цілісність. Підростаюче покоління повинне  також стати справжніми патріотами своєї держави, боротися за волю, честь і за народ.





Перегляд літератури "Від козаків до кіборгів"



Немає коментарів:

Дописати коментар