середу, 27 вересня 2017 р.

«Прогулянка Німеччиною»

У вересні 2017 року відзначається Рік німецької мови в Україні. Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято у 2016 році міністрами закордонних справ обох країн, щоб через 25 років після початку дипломатичних відносин поглибити взаємну довіру та дружбу між Німеччиною та Україною, а також ще більше розвинути співпрацю у сферах освіти та культури.

У бібліотеці с. Боратин проведена віртуально-літературна подорож «Прогулянка Німеччиною» з учнями 6-Б класу та класним керівником Наталією Ярополець. У вступному слові бібліотекар коротко розповіла про відзначення Року німецької мови в Україні, про символіку країни, а також послухали  Гімн Німеччини. 







Усім відомо, що Німеччина – батьківщина багатьох відомих митців. Тому учні – Христина Боярин, Діана Коханець, Олена Швода, Аліна Фалат, Владислав Ткачук, Віка Лавренюк, Дарина Радь зачитали підготовані повідомлення про відомих письменників: Й. Гете, Е.М. Ремарка, Г. Гессе, Е. Гофмана, К. Функе, П. Зюскіда, композиторів: Л. Бетховена, В.А. Моцарта. Діти мали змогу послухати музичні твори – Бетховена «До Елізи», «Симфонію № 9», Моцарта «Мелодію серця» та «Мелодію сліз», подивились відео «Сучасна німецька музика», де дізналися про всесвітньовідому німецьку оперу, Віденський бал, відомі сучасні гурти, відео ролик «Народні німецькі танці».
Продовжилась подорож Берліном, де за допомогою презентації, підготовленої бібліотекарем, побачили знамениті архітектурні пам’ятки, вулиці, музеї та парки міста.



На закінчення мандрівки діти відповіли на питання вікторини про найвідоміших казкарів Європи – братів Грімм, казки яких усім знайомі ще з дитинства.
Із заключним словом виступила Наталія Ярополець, розповівши про переваги вивчення німецької мови, яка є першою найпоширенішою мовою у  Європі  і другою за популярністю іноземною в Україні.  





Немає коментарів:

Дописати коментар