понеділок, 8 травня 2017 р.

«Роки, обпалені війною»

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення – 8 травня та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні –  9 травня в селі Боратин відбулися урочисті заходи.

5 травня відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим односельчанам вихованцями старших груп дитячого садочка «Сонечко» разом з вихователями Марією Токарчук,  Катериною Бойко та Надією Голубовською.




В бібліотеці до цих дат проведено історичне досьє «Роки, обпалені війною»

У вступному слові бібліотекар розповіла про початок війни та про символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги – червоний мак.




Присутні переглянули відео «День пам’яті та примирення» і «Друга світова війна».
Бібліотекар розповіла про жителів села – ветеранів війни, які пройшли через чорнило битв і пережили пекло окупації. 



Учні – Анастасія Осійчук, Дарина Максимюк, Марія Цика зачитали біографії, свідчення і цитати  тих,  хто загинув за мир, свободу і спокій нашої держави. Вірші про героїчний подвиг, незламну мужність та тяжкі страждання солдат зачитали Дмитро Мазарчук, Дарина Камінська, Вікторія Шустер, Вікторія Єфімчук.
Присутні дізналися про антигуманну сутність тоталітарних режимів, коли масово розстрілювали жителів міст і сіл, піддавали нелюдським тортурам полонених солдатів, примусово вивозили громадян на каторжні роботи до Німеччини. 




І на завершення заходу вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих у цій страшній війні. Також до цих дат у бібліотеці організований перегляд літератури «Перегортає пам’ять сторінки».

8 травня у селі Боратин поблизу пам’ятника загиблим односельчанам відбувся урочистий мітинг до цих дат. Боратинський сільський голова Сергій Яручик в своєму виступі відмітив, що стільки б  років не відділяло нас від того незабутнього травня 1945 року, який став Днем Перемоги над нацизмом, але й сьогодні цей день – це хвилюючий  символ героїзму і мужності народу, що відстояв мир на землі. Згадуємо всіх, хто у тривожні дні нашої Батьківщини боролися з ненависним ворогом, відстоювали мир і спокій нашої держави, хто в наші дні зі зброєю в руках захищає рубежі рідної землі від посягань загарбників у зоні АТО.
Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання та учні Боратинської школи поклали вінок до пам’ятника.







Немає коментарів:

Дописати коментар