четвер, 18 травня 2017 р.

«Мандруємо Європою разом з бібліотекою»

«Європа – наш сильний дім,
Європа – колиска усіх країн!
Шляхом єдиним прямуй до мети,
Європа – це дім, де живемо я і ти!»


З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.  День Європи – це також гарна нагода познайомитися з різними країнами, їх культурою, побутом, багатовіковою історією. 
До Дня Європи в Україні у бібліотеці-філії с. Боратин відбувся літературний диліжанс «Мандруємо Європою  разом з бібліотекою» з учнями 3-А класу та класним керівником Аллою Голянською. Бібліотекар розповіла учням про створення Європейського Економічного Союзу та символіку, послухали гімн Євросоюзу – «Оду радості» Л.В.Бетховена.



Дівчатка Шимчук Вікторія, Ткачук Анна і Понурок Тетяна зачитали вірші.

Кожна зупинка літературного диліжансу – це нова країна Європи: Великобританія, Франція, Іспанія, Італія, Польща, Греція та інші, до яких була підготовлена презентація з найвідомішими пам’ятками, культурою та відомими людьми країни. А також учні мали змогу подивитися короткі відеоролики, щоб уявити собі виверження вулкану Етна в Італії, побачити короткий огляд Лондона, послухати відому пісню французькою мовою, як звучить національний інструмент шотландців – волинка, як іспанці танцюють фламенко та інші. 




На закінчення заходу учні взяли участь у вікторині «Казкарі Європи», а також розповіли про свої улюблені книги Братів Грімм, Ганса Крістіана 
Андерсена, Шарля Перро, Астріт Ліндгрен та багатьох інших.



Із заключним словом виступила Алла Голянська, підсумувавши, що сьогодні ми подорожували по різних країнах Європи, побачили її розмаїття, природу. Та зрозуміли, що найбільша цінність кожної країни – це її народ. Народ, який створює історію, культуру, збагачує її, береже надбання минулих поколінь. Україна, держава, яка розміщена в центрі Європейського континенту, теж посідає гідне місце серед народів Європи. 
До заходу також був підготовлений перегляд літератури "Європейська літературна спадщина".



Немає коментарів:

Дописати коментар