вівторок, 27 вересня 2016 р.

«Вірний син свого народу»

У 2016 році Україна відзначає 150-річчя від дня народження видатного українського історика, громадсько-політичного і державного діяча, голови Української Центральної Ради Михайла Сергійовича Грушевського.

З цієї нагоди у бібліотеці-філії с. Боратин пройшов літературно-історичний екскурс  «Вірний син свого народу», який організували бібліотекар спільно з класними керівниками 10 та 11 класів Боратинської ЗОШ І-ІІІ ст. Оксаною Казимірчук та Наталією Черняк для учнів цих класів.


Ведучі: Варвара Бабінчук-Морозова та Роман Довгополюк ознайомили присутніх з життєвим шляхом видатного історика від дитячих років, навчанням й політичною  діяльністю та зі здійсненням перших кроків України до державного суверенітету.

Було продемонстровано  відеофільм «Обличчя української історії  – Михайло Грушевський».
Вірші М. Грушевського читали: Анна Кулаковська, Діана Новак, Сергій Парфенюк, Лілія Карабан, Світлана Внучук, Владислав Шустер, вірш «Присвята М. Грушевському» зачитала Ніна Величко.



Про літературну діяльність митця розповіла бібліотекар Руслана Фурман, адже з-під його пера вийшла низка віршів, оповідань, кілька повістей, п’єс та перекладів і, звичайно, про його монументальну працю «Історію України-Руси».


Також ознайомила учнів з переглядом літератури «Михайло Грушевський – історик і будівничий нації».
 Оксана Казимірчук навела цитати про Грушевського   українських письменників та громадських діячів. 


Наталія Черняку заключному слові зазначила, що Михайло Грушевський  став символом боротьби за національну незалежність.


І завершився захід "Молитвою за Україну".



Немає коментарів:

Дописати коментар