пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

«Чорним лихом в ніч квітневу став Чорнобиль»


26 квітня минає 32 роки з часу аварії на Чорнобильській АЕС. Чорною плямою на нашій блакитній планеті стала Чорнобильська катастрофа. 32 роки пройшло з тих пір, як смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 32 роки цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.
До Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи у бібліотеці с. Боратин відбулась історична хроніка «Чорним лихом в ніч квітневу став Чорнобиль», в якій взяли участь учні 6-Б класу Боратинської школи з класним керівником Наталією Ярополець.
Зі вступним словом виступила бібліотекар.
   



Ведучі: Владислав Ткачук, Дарія Новак, Вікторія Павлишина, Діана Коханець розповіли про події тієї страшної ночі, коли  пітьму розірвало велетенське полум’я над 4-тим реактором Чорнобильської атомної електростанції, про мужність та самопожертву пожежників та медиків, військовослужбовців та персоналу станції, адже вони виконували свій обов’язок ризикуючи своїм здоров’ям та життям. Про всіх тих, хто першим вийшов на лінію вогню, ступили у вируюче полум’я.


Вірші читали: Аліна Фалат, Юрій Черняк, Вікторія Лавренюк, Олександр Бакаєвич, Юрій Висоцький, Христина Боярин, Дарія Радь, Ілля Березнюк, Олена Швода, Денис Камінський, Станіслав Пучінець.
Присутні переглянули відео фільми: «Цей день в історії. День Чорнобильської катастрофи», «Вибух на 4-му реакторі», «Чорнобильська зона відчуження» та «30 років після трагедії». Бібліотекар розповіла учням про накриття 4-того енергоблоку Чорнобильської АЕС новим захисним саркофагом та про письменників, які написали твори на тему Чорнобиля.









Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.


Із заключним словом виступила Наталія Ярополець. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.





Немає коментарів:

Дописати коментар