середу, 6 грудня 2017 р.

Правознавча мандрівка «Абетка права»

З 4 по 10 грудня 2017 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Проведення Тижня започатковано Указом Президента України від 8 грудня 2008 року. Адже 10 грудня  – День прав людини,  який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю  ООН  у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Саме тому в бібліотеці с. Боратин відбулася правознавча мандрівка «Абетка права» з учнями 4-Б класу та класним керівником Мар’яною Лавренюк. На захід були запрошені: старший інспектор з ювенальної провенції капітан поліції Ярощук Марина Вікторівна та інспектори сектору реагування патрульної поліції – старший лейтенант поліції Геліч Сергій Васильович, старший сержант поліції Бліндер Святослав Михайлович.






Марина Вікторівна розповіла учням про їхні права. Особливу увагу  звернула на праві на освіту, наголосивши, що від здобуття достойної освіти залежить майбутнє людини: її працевлаштування та умови для життя.
Діти довідалися про свої обов’язки й відповідальність неповнолітніх за вчинені ними правопорушення.


 Сергій Васильович роз`яснив основні правила безпечної поведінки на дорозі, особливу увагу звернув на  небезпеку, яка може очікувати їх на вулиці. Пояснив, що будь-які пустощі та розваги біля дороги можуть обернутися бідою. Також поліцейські розповідали про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути.
Працівники поліції відповіли на усі запитання, які цікавили  школярів, та побажали їм бути законослухняними та дисциплінованими учнями.


На завершення мандрівки дітлахи мали змогу відчути себе справжніми поліцейськими, посидіти у патрульному автомобілі, увімкнути проблискові маячки та послухати звук сирени.
Учні щиро подякували працівникам поліції за цікаву і пізнавальну зустріч

й висловили бажання,   щоб такі зустрічі  у нашому селі відбувалися частіше.









Немає коментарів:

Дописати коментар