вівторок, 24 січня 2017 р.

«Сила нації в її єдності»

Дата 22 січня 1919р. увійшла до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України
Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.

В школі с. Боратин відбувся історичний екскурс «Сила нації в її єдності» до Дня Соборності України, який організували класний керівник 8-го класу Оксана Слива та сільський бібліотекар Руслана Фурман для учнів цього класу. На заході була присутня заступник директора з навчально-виховної роботи Зоя Ляшук.


З вступним словом виступила Оксана Слива, розповівши про це велике державне свято, про яке мріяли покоління українських патріотів.
Ведучі: Ірина Дацюк, Ліана Похильчук, Марія Лавренчук, Василина Швода ознайомили присутніх з історичними фактами, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918-го початку 1919-го року охопив майже всю Україну. 




Вірші читали: Даниїл Рощук, Анастасія Осійчук, Петро Дорощук, Максим’юк Дарина, Марія Цика, Михайло Величко, Назар Городнюк, Артем Конотопчик. Учні також переглянули відео «Проголошення Акту злуки».
Із заключним словом виступила бібліотекар, провівши також вікторину «Моя країна – Україна».




І на завершення заходу   вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України.
Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар