неділю, 27 березня 2016 р.

«Книга єднає родину»

Всеукраїнський тиждень дитячого читання - традиційне і довгоочікуване свято для всіх бібліотек України. Це свято для тих, хто любить читати і мандрувати разом з героями улюблених книг. Впродовж цього тижня у бібліотеці-філії с. Боратин пройшло багато різноманітних конкурсів, ігор та вікторин.



Діти із задоволенням взяли участь у  вікторині «Літературні мандрівники», яка і стала відкриттям тижня. 
Особливо цікавим було знайомство з казками Г.Х. Андерсена, які навчають нас бути добрими, щирими, працьовитими, застерігають від скупості та брехливості. Вікторина включала також тури: «Казки Шарля Перро», «Казкові чоловічки», «Казковий тест», «Літературний», «Упізнай твір за деталями». А ще потрібно було продовжити казку, пригадати прислів’я про книги, розказати про свою улюблену книгу. Найактивнішими учасниками були Аліна Андрющенко, Тарас Крамаренко та Василь Швода.








Але ще більш цікаво та весело пройшла сімейна гра-квест «Книга єднає родину», яку спільно організували та провели  бібліотекар с. Боратин Руслана Фурман, бібліотекар с. Радомишль Євгенія Барда та завклубом с. Новостав Сергій Шуляк. У стінах нашої бібліотеки зібрались читаючі родини – активні юні читачі і їхні батьки. А також на заході були учениці школи с. Радомишль  Катерина Назаренко, Анна Дмитрук і Яна Скібітська.

Розпочалося дійство привітанням бібліотекаря усіх учасників  родинного інтелектуального турніру. Після чого Вікторія та Олена Шводи зачитали віршики про бібліотеку та у дворі сільської ради був проведений флешмоб «Дружба з книгою – це свято».




Бібліотекарі провели веселі конкурси «Кіт у мішку», «Солодка тарілочка», під час якого діти вибирали завдання та виконували їх, де крім знань казок та літературних творів потрібно було станцювати та заспівати пісні. У конкурсі «Вгадай  мелодію з мультфільму» пригадали всі найвідоміші пісні з старих та нових мультфільмів.









 А гра «Знайди скарб» дала змогу відчути себе справжніми  мандрівниками та золотошукачами, де за допомогою карти потрібно було віднайти різні заховані завдання, які ведуть до головного скарбу - золотого ключика. Найспритнішим виявився учень 2-А класу Назар Веснянка, який і віднайшов скарб.





На продовження свята Сергій Шуляк провів цікаві ігри «Сніжинки», «Дуб», «Гусениця», «Котик і мишки». Веселі посмішки та гарний настрій панував протягом  всього заходу.








 Дальше дійство продовжилось в бібліотеці, де діти відгадували зашифровані в презентації фразеологізми та казкових героїв. Євгенія Барда провела вікторину «Чи уважний ти читач?». Після чого діти висловили свою думку, як вони провели канікули і свої враження про бібліотечні заходи на плакаті «Мої найкращі канікули».





І на завершення заходу були визначені найактивніші учасники - це Катерина Назаренко, Анастасія Веснянка, Лілія Андрющенко, Вікторія Швода, Степан та Олександра Бабінчук та інші. Всі учасники отримали грамоти та повітряні кульки від організаторів. В кінці заходу дітей очікував солодкий стіл. Сподіваємося, що сімейна гра-квест надовго залишить у душах юних читачів відчуття свята та радості від спілкування з книгою.












 

Немає коментарів:

Дописати коментар