пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

Захід з арт-терапії для підлітків

Команда "Caring" в межах програми UPSHIFT, яка у Волинській області  реалізується  ГО  «Молодіжний центр Волині» , за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії організувала в бібліотеці с. Боратин захід з арт-терапії для підлітків.

   Виступили: Христина Павліха, Софія Лучко, Катерина Гриневич, а також представники "Молодіжного центру Волині".

   Арт-терапію проводила психологиня Світлана Василівна Парфенюк. З її слів - будь-яка творча діяльність вже є терапевтичним процесом. В малюнку за допомогою образів і символів можна виразити те, що важко висловити словами.

   Учасники зображали на папері найкраще місце, де хотіли б бути, малювали те, що відчували в даний момент (улюблене авто, кадри з гри, місяць, зорі, грецькі літери, літнє поле), малювали образ, з яким асоціюється їхнє ім'я, пояснювали свій вибір.

   Малювали образи і відчуття, уявляючи приємне середовище і сумне, аналізували зображене. Говорили про улюблені кольори і що вони розповідають про характер людини. Зображали приємні спогади у вигляді солодощів, малювали подушки безпеки - приємне середовище, де людина може відновити себе після стресу.

Зображали мандали, які допомагають зняти тривожність і зрозуміти себе. По центру мандала кожен з учасників зобразив свій символ. А також виконали інші вправи, які дозволили кожному дізнатися щось нове про себе.

   На завершення пили чай зі смаколиками та мали нагоду поспілкуватися у бібліотеці, обмінятися враженнями та підвести підсумки.















Немає коментарів:

Дописати коментар