пʼятницю, 25 серпня 2017 р.

«Є найсвятіше слово на землі: одне, високе, світле – Україна»

24 серпня наша країна з особливою гордістю святкує День незалежності України. Для всього народу України цей день дуже важливий. Довго українці, як народність, терпіли притискання та заборону на спілкування рідною мовою. Культура народу розвивалась в тяжких умовах. Багато письменників та творців української культури арештовувались та піддавались репресіям.  Незважаючи на тяжкий шлях, українці зберегли свої традиції, мову та прагнення до свободи.
Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР.
В селі Боратин до цієї дати пройшов святковий концерт на стадіоні, перед яким виступили сільський голова Сергій Яручик, представник громадської організації "Військові капелани Волині" Отець Сергій, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму с. Рованці, голова громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Володимир Бондарчук.



Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Віктора Хом’яка, Михайла Котельчука і всіх загиблих на Майдані та захисників України під час війни на сході.


Ведуча ­– Наталія Черняк.


Виступили: хор с. Новостав «Пісенне перевесло», 


народний фольклорний гурт "Чачка",


танцювальний колектив учнів «Флеш денс»,


 народний артист України Василь Чепелюк,
 заслужений артист України Галина Овсійчук, заслужений артист України Олександр Голощук, 



 отець Іван, настоятель Хрестовоздвиженського храму с. Боратин


учень Боратинської школи Микола Карабан, вірш читала Олена Бехнюк,


завідувач клубом Сергій Шуляк, духовий оркестр с. Боратин з керівником Віктором Лук’янчуком, 



В бібліотеці до Дня незалежності організований бібліофреш «За синє небо, за жовте колосся», на якому читачів ознайомлено з новою літературою з історії формування української державності, боротьбі Українського народу за незалежність своєї держави, художніми книгами про Україну.












Немає коментарів:

Дописати коментар