вівторок, 22 листопада 2016 р.

Година-реквієм «Події, що змінили нас»

 День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).  Це був рік важких втрат, болю і випробувань, подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців.
До цієї дати в бібліотеці відбулася година-реквієм «Події, що змінили нас», який організували бібліотекар спільно з класними керівниками 10-го та 11-го класів Оксаною Казимірчук та Наталією Черняк для учнів цих класів. На заході також був присутній вчитель математики Володимир Розумець.

пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

«Лондон – столиця Великобританії»

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко. Рішення про оголошення 2016-го роком англійської мови в Україні ухвалене для кращого вивчення англійської мови українцями, для розширення доступу українців до світових можливостей.
Серед іноземних мов англійська стоїть на першому місці і вже давно вийшла на міжнародний рівень. Сьогодні всюди  використовується англійська мова – це і навчання, бізнес, подорожі, наука, фільми, спілкування. Англійська об'єднує безліч людей і допомагає отримувати знання із великої кількості джерел інформації.

Саме тому в рамках року англійської мови бібліотекар спільно з вчителем англійської мови Аліною Нагірною організували віртуальну мандрівку «Лондон – столиця Великобританії» з учнями 7-А класу.

четвер, 3 листопада 2016 р.

Нові книги у бібліотеці!

Багато  нових, цікавих, пізнавальних  книг  надійшло до бібліотеки-філії с. Боратин завдяки сільському голові Сергію Яручику, який виділив 5 тисяч гривень на їх придбання. Бібліотека висловлює щиру подяку сільському голові за такий подарунок. Ці книги стали  джерелом у задоволенні читацьких інтересів відвідувачів бібліотеки, адже це і література по навчанню: хрестоматії, довідники, словники, дитячі казки та енциклопедії, художні книги для дітей та дорослих, сучасна українська проза та класика.  
Книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для кожного, читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового.