четвер, 29 вересня 2016 р.

«Турнір книголюбів»

Професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек, відзначається 30 вересня починаючи з 1998 року. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.
До цього свята в бібліотеці відбувся бібліотечний урок «Турнір книголюбів», на який завітали учні 3 – 8 класів. У вступному слові бібліотекар розповіла про роль книги в житті кожної людини.

середу, 28 вересня 2016 р.

«Бабин Яр: без права на забуття»

«...Великий боже, ми з твоєї згоди
Проходимо дорогу в Бабин Яр,
Де смертю ти поєднуєш народи,
Щоб зберегти життя й свободи дар...»

    Дмитро Павличко
У 2016 році Україна та світ вшановують 75-ті роковини трагедії у Бабиному Яру. Це місце закарбувалося в історії як символ Голокосту: у вересні 1941 року тут розпочалися масові розстріли, що забрали понад 100 тисяч життів.
Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Тут в роки фашистської окупації України було розстріляно понад 100 тисяч мирних громадян, військовополонених, підпільників, партизанів, заручників, членів ОУН, психічнохворих та ін.
Фашистські карателі знищували тут за національною належністю євреїв і ромів - жінок, стариків і дітей, за ідеологічною – комуністів і комсомольців, а також тих, хто чимось не догодив владі „ вищої раси”.

вівторок, 27 вересня 2016 р.

«Вірний син свого народу»

У 2016 році Україна відзначає 150-річчя від дня народження видатного українського історика, громадсько-політичного і державного діяча, голови Української Центральної Ради Михайла Сергійовича Грушевського.

З цієї нагоди у бібліотеці-філії с. Боратин пройшов літературно-історичний екскурс  «Вірний син свого народу», який організували бібліотекар спільно з класними керівниками 10 та 11 класів Боратинської ЗОШ І-ІІІ ст. Оксаною Казимірчук та Наталією Черняк для учнів цих класів.

четвер, 1 вересня 2016 р.

1 вересня - День знань!







Знову свята радісні хвилини,
Безліч вересневих привітань.
Здрастуй, школо! Ненька- Україна
Нас вітає всіх із святом Знань!










День знань – особливе свято, день, коли діти та підлітки повертаються до навчання після літніх канікул, відпочивши і сповнені сил .   
   Нехай новий навчальний рік потішить Вас усіх великими успіхами і здобутками, розкриє нові можливості пізнання себе і світу. А допоможе добре опанувати нові знання сільська бібліотека, де можна навчитися користуватися комп'ютером, переглянути виставки нових книг, тематичні виставки, відвідати соціокультурні заходи, презентації, взяти участь у майстер-класах, у засіданні Клубу вихідного дня «Всезнайки».

Розумні люди – міць держави!
Тож набирайтесь, діти, знань,
Щоб Україна мала славу
Країни здійснених бажань!