вівторок, 26 квітня 2016 р.

«На Чорнобиль журавлі летіли»

Пробуджується від сну природа, розплющує очі земля, усе оживає, зеленіє, розквітає. П’янкі пахощі розносять абрикоси і вишні, милує око ніжно-рожевий цвіт яблуні.
ВеснаЧорнобиль…
У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли всі спали безтурботним сном, о першій годині 23 хвилини над IV реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велетенське полум’я. Це була найстрашніша катастрофа ХХ-го століття . Вона стала чорною плямою на нашій блакитній планеті.
30 років пройшло з тих пір, 30 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.
До цієї дати в бібліотеці-філії с. Боратин пройшла  екологічна мандрівка
«На Чорнобиль журавлі летіли»

середу, 20 квітня 2016 р.

«Книга – міст у світ знань»

«Книги — морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить, 
Дивнії перли виносить»
                                             І.Я. Франко

23 квітня 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі.

вівторок, 12 квітня 2016 р.

Увага! Нові книги у бібліотеці!

Здавна кожну хвилину
книга виховує людину.

Привіт всім хто любить читати і не тільки!  Пропоную до вашої уваги інформацію про нові надходження, серед яких чимало новинок української і світової літератури.


Завдяки коштам районного бюджету бібліотека отримала книги на різний «смак»: це твори Люко Дашвар, Макса Кідрука, Ганни Ткаченко, Елеанор Портер, Володимира Лиса, Ірен Роздобудько та багато інших, а також книги для дітей – казки, енциклопедії, віршики.




 Отже, всіх кого зацікавила  інформація про книги,  ласкаво просимо до бібліотеки.



пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

«На струнах Кобзаревої душі»

«Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине...
От де, люде, наша слава,
Слава України!..»
                              Т. Шевченко

З-поміж безлічі книг, з якими має справу історія світової літератури, поодиноко виділяються ті, що ввібрали в себе науку віків і мають для народу значення заповітне. До таких належить «Кобзар», книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних скарбів.

В бібліотеці-філії с. Боратин пройшла літературна година «На струнах Кобзаревої душі», яку організували бібліотекар та класний керівник 10 класу Оксана Казимірчук для учнів цього класу. Адже у 1840 р. вийшов дозвіл друкувати «Кобзар» - першу віршовану збірку 26-річного Тараса Шевченка. Учні дізналися, який довгий шлях подолала збірка, перш ніж стала національним скарбом українського народу.