понеділок, 27 квітня 2015 р.

«Важкий тягар Чорнобильського неба»

26 квітня - це найтрагічніша дата в історії нашого народу. Адже цього дня 1986 року сталася жахлива подія – вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС. Цей трагічний випадок старалися замовчати , але страшна радіація стурбувала весь світ.

27-го квітня в Боратинській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася година-реквієм «Важкий тягар Чорнобильського неба», яку організували класний керівник 7-го класу Людмила Гнатюк та сільський бібліотекар Руслана Фурман, учасниками стали учні 7-го класу.


Зі вступним словом виступила Людмила Гнатюк. Продовжили Дарина Бубнюк з повідомленням про міста Чорнобиль та Прип’ять, про будівництво Чорнобильської АЕС, Вадим Кармашуков  – про вибух на четвертому реакторі, Катерина Димнич розповіла про локалізацію пожежі та зачитала уривок з поеми М. Сингаївського «Ода мужності».


Бібліотекар окреслила події під час евакуації населення з міста Прип’яті та 30-ти кілометрової зони та про спорудження «Саркофагу-2» над четвертим блоком, а також розповіла про письменників, які яскраво змальовали цю фатальну подію нашої історії в художніх творах.

Про наслідки забруднення розповіла Дарина Бойко, а про «Зону відчуження» – Вадим Котельчук. Вікторія Романчук повідомила про поширення радіації на території України та світу. Вікторія Шумська та Юлія Морозюк зачитали поезії. Також учні переглянули фільми «Чорнобиль: минуле і сьогодні», «Чорнобильська катастрофа». На завершення учні відповіли на питання короткої вікторини, заповнили анкети.