четвер, 10 липня 2014 р.

«Легенди рідного краю»


9 липня в бібліотеці відбулися краєзнавчі читання «Легенди рідного краю» в рамках програми «Літо з книгою» з метою узагальнення та поповнення знань дітей про природу, історію, культуру рідного краю.


 
        На заході присутні учні 4 – 8 класів, які дізналися дуже багато цікавого про  пам’ятки села Голишів, та пов’язані з ними легенди. Учениця 8 «Б» класу Ірина Терещук зачитала легенди про походження назви села Боратин та будівництво церкви села Новостав. Борис Бульбенюк розповів легенди про підземні ходи під Луцьком.
Також учні зачитали легенди про інші села Луцького району та про походження назви озера Світязь. На завершення відгадували загадки про тваринний і рослинний світ Волині, розгадували кросворди і ребуси. Найактивніші учасники  отримали подарунки від бібліотеки.
 

четвер, 3 липня 2014 р.

Школа молодого бібліотекаря


З 24 по 26 червня 2014 року у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулися заняття обласної школи молодого бібліотекаря «Професіоналізм + креативність = сучасний бібліотекар».
З метою виявлення у бібліотечному середовищі творчих особистостей, здатних поєднати професіоналізм із творчим баченням проблем у сучасній бібліотечній справі, Волинське обласне відділення Української Бібліотечної асоціації ініціювало створення школи молодого бібліотекаря. Ця ідея одержала підтримку управління культури облдержадміністрації.

Цього року заняття школи пройшли у приміщені ОУНБ імені Олени Пчілки. Учасників, молодь віком до 30 років з усіх районів і міст області, ознайомили з проектною діяльністю, з досвідом бібліотек-учасників програми «Бібліоміст».


Цікавим був бібліовізит «А як у вас?» в бібліотеку-філію села Боратин. На зустрічі виступили Євгенія Євтушок – заступник директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, Валентина Зінчук – начальник відділу культури, Валентина Ходаковська – директор районної ЦБС, Сергій Яручик – Боратинський сільський голова, присутня Лариса Назарчук – завідувач науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Бібліотекар с. Боратин Руслана Запорожець розповіла про роботу бібліотеки, ознайомила присутніх з виставкою дитячих виробів учасників Клубу вихідного дня «Всезнайки», з куточком пам’яті «Небесній сотні», з тематичними поличками про село Боратин.