пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

"Розумники і розумниці"


26 вересня в Боратинській сільській бібліотеці відбувся літературний ринг «Розумники і розумниці» до Всесвітнього дня бібліотек з учнями 8 «А» і 8 «Б» класів, який провели бібліотекар та вчитель української мови і літератури  Смедюк Валентна Миколаївна.

Метою конкурсу було викликати інтерес до скарбниці української та зарубіжної літератури, розвивати пізнавальні інтереси, логічне мислення, спонукати до читання художньої літератури. Учні відповіли на питання про історію книги, з народознавства та історії України, з мовознавства та літератури, показали швидкість та уміння в користуванні словниками й енциклопедіями, виконали письмові завдання, пригадали прислів’я про книгу.
 
Учні ерудовані й начитані, показали чудові результати, але все ж перемогу виборола команда 8 «Б» класу, класний керівник – Васильчук Ольга Андріївна.
Всі учасники літературного рингу отримали подарунки від сільського голови Яручика Сергія Олександровича.  

понеділок, 2 вересня 2013 р.

Світлий вересень знову скликає!


Світлий вересень знову скликає
В рідні школи своїх дітлахів.
І до книжки, до знань закликає,
Щоб учився тут кожен й мужнів!

 
      1 вересня в Україні відзначають День знань  - свято початку нового навчального року для учнів, студентів, вчителів та викладачів. В Боратинській Загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня відбулось свято Першого дзвоника. На святковій лінійці були присутні учні, батьки, вчителі. Привітали усіх з початком навчального року директор школи Мирослава Бойчун, сільський голова Сергій Яручик та від імені Луцької районної державної адміністрації Віктор Калитюк. Звучало багато теплих слів та побажань, віршики у виконанні наймолодших школярів – першокласників, пісень. Підтримував святковий настрій духовий оркестр учнів Боратинської школи.

 
 
    Цьогоріч перший урок присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка відбувся 2 вересня.  Метою проведення першого уроку є пізнання учнями постаті Великого Кобзаря, актуальності його творчості; виховання любові до рідного краю; пробудження національної самосвідомості; патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину.
Урок "Тарас Шевченко - гордість українського народу" з учнями 7 класу.