пʼятницю, 29 березня 2013 р.

Обласний конкурс юних казкарів "Казку складаю сам"


    
       28 березня у Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулися підсумки обласного конкурсу юних казкарів «Казку складаю сам». Учні Боратинської ЗОШ також взяли участь в цьому конкурсі. Нагороджували переможців член Національної спілки письменників України, автор книжок для дітей Гуменюк Надія Павлівна та заступник начальника управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук. Подяки отримали Дацюк Ірина, учениця 4 класу та Шима Діана, учениця 6 кл. Третє місце зайняла робота Задворного Владислава, учня 8 кл.
 

         Після нагородження діти зачитали вірші напам’ять і поділились із організаторами враженнями про участь у конкурсі.
 
 
 

вівторок, 12 березня 2013 р.

Світлиця Шевченкового заповіту



 

Бог і Біблія у хаті,
І Шевченко і Буквар, -
Той духовно є багатий,
 Хто береться за «Кобзар»










      До дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Боратинській бібліотеці відбулося літературне свято «Світлиця Шевченкового заповіту».
Ведучі  - Пняк Аліна Та Ільюк Сергій ознайомили присутніх з біографією поета, який став генієм великої епохи ХІХ століття. Прозвучали вірші та уривки з поем у виконанні учнів Боратинської ЗОШ Пняк Анастасії, Вознюк Тетяни, Лановенко Наталії, Фалат Діани, Сачинка Романа, Пігули Богдани, Карабан Лілії, Казмірук Іванни та інших.
 
          Шевченків «Кобзар» - це Біблія українського народу, це книга, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою. І народ, який має такого поета як Шевченко, і таку вічну книгу, як «Кобзар» - безсмертний. У цій книзі переплелися доля селянки-кріпачки з долею всієї неньки-України, боротьба гайдамаків та козаків з боротьбою народу за щастя і волю. Автор зібрав у ній кожну сльозинку, найменший стогін кріпака. В багатьох хатах українців сьогодні можна побачити портрет Тараса Шевченка, заквітчаний вишитим рушником, а на столі лежить його збірка «Кобзар».
          Спільним обов’язком всіх громадян України є вшанувати пам’ять нашого великого Пророка та глибше замислитися над його закликами і заповітами. Вчитуймось, люди добрі у Шевченкові слова, аналізуймо і приймаймо їх у свої серця, щоб очистилися вони від надмірного егоїзму та збудилися від байдужості. Звернення до творів Кобзаря = це мобілізація патріотичного духу кожної людини. А саме цього так потребує молода Українська держава!ької
           Допомогла в проведенні свята вчитель української мови та літератури Смедюк Валентина Миколаївна.